Algemeen

Voorleeskampioenen Bibliocenter Nina en Rose mogen naar de provinciale finale


Voorleeskampioenen Bibliocenter Nina en Rose mogen naar de provinciale finale

Woensdag 13 maart was de regionale ronde van Bibliocenter van De Nationale Voorleeswedstrijd in de Ellenhof in Ell. Twaalf schoolkampioenen uit de kwartfinales van Bibliocenter deden mee. Zij waren geselecteerd uit vijftienhonderd kinderen van de achtentwintig scholen uit de regio Leudal, Maasgouw, Weert en Nederweert van Bibliocenter. Deze twaalf hebben - zo mooi als ze maar konden - een fragment uit een boek voorgelezen. En de winnaars zijn Nina Zusterzeel van Bredeschool Moesel uit Weert en Rose Heijkers van B.S. De Verrekijker uit Ell. Volgens de jury lazen ze “op een heel natuurlijke manier voor. Ze wisten het publiek echt in hun verhaal mee te trekken.”
Deze twee kanjers mogen de eer van Bibliocenter gaan verdedigen in de Provinciale ronde op 8 april in Theaterhotel de Oranjerie Roermond. Hieraan doen opnieuw twaalf voorleeskampioenen mee, maar dan uit heel Limburg. Meiden we wensen jullie heel veel succes!

Hoog niveau
Het niveau van voorlezen was opnieuw heel hoog. De meeste kinderen lazen nóg beter voor dan in de voorrondes. Je kon duidelijk horen dat iedereen zich enorm goed had voorbereid. Ze werden aangemoedigd door veel klasgenoten, meesters en juffen, ouders en grootouders. Het publiek had voor de voorlezers mooie spandoeken gemaakt en zelfs een yell.

De jury bestond uit Stan Backus (wethouder van de gemeente Leudal), Liesbeth Kok (orthopedagoge en onderwijskundige)en Thea van Pol (coördinator Bibliotheek op School van Bibliocenter). Ze hadden een moeilijke klus te klaren.  
De jury lette op het voorleestempo, de verstaanbaarheid, het stemgebruik en hoe het contact is met het publiek. Schreeuwen of toneelspel hoort niet bij een voorleeskampioen. En dat allemaal deden Nina en Rose keigoed. Echte voorleeskampioenen!

Aan de Nationale Voorleeswedstrijd doen alle basisscholen uit Nederland mee. De Voorleeswedstrijd verhoogt op een spannende manier het leesplezier bij kinderen
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Canon inktpatronen

  Mijn Canon printer is helaas kapot gegaan. Ik had echter nog een partij inktpatronen liggen. De nieuwe printer lust deze niet. Het gaat om: 2x PGI-5 zwart 26 ml 4x CLI-8 zwart 13 ml 2x CLI-8 cyaan 13 ml 2x CLI-8 magenta 13 ml 2x CLI-8 geel 13 ml Het zijn geen originele van Canon maar doen het perfect. Met chip natuurlijk. Lees meer
 • Headline 1

  Binnendeur

  Gratis afhalen: Binnendeur met afmetingen 201,5x77cm Lees meer
 • Headline 1

  2 afrits broeken heren

  2 aftits broeken Heren Life Line maat 50 per stuk 25 euro in een koop 40 euro Lees meer
 • Headline 1

  polos en t-shirts

  2 polo shirts maat M 1 polo shirt maat L 2 effen t-shirts maat L 3 t-shirts met print maat M in een koop 14 euro per stuk 2 euro Lees meer
 • Headline 1

  Tuinstoelkussens hoog

  4 hoge tuinstoelkussens Zo goed als nieuw Lees meer

Laatste reacties