Algemeen

Steun mooie projecten in Afrika met de Leudalfietstocht 'Stap 'ns Op'

Door Gilsing lokale media

Op Zondag 19 mei 2019 zal er voor de 31ste keer de Leudalfietstocht “Stap ‘ns Op” worden georganiseerd door en voor onze dorpelingen die in diverse Afrikaanse landen via projecten de mensen helpen naar een beter bestaan. Zij voeren daar projecten uit op het gebied van schoon drinkwater, basis- en middelbaar onderwijs, gezondheidszorg, gezonde voeding, hygiëne en hulp aan kinderen die onder extra moeilijke omstandigheden leven met of zonder hun ouders.
Mede door deze te houden fietstocht proberen zij een verschil te maken in het dagelijkse leven van de kinderen en de lokale gemeenschappen aldaar.


Zo heeft Stichting Henk Arts uit Horn in Sierra Leone een weeshuis opgezet waar 35 kinderen in de leeftijd van 2 tot 20 jaar verblijven. Hier krijgen ze opvang en begeleiding en worden ze gesteund in het volgen van goed onderwijs. Voor deze kinderen is een goede opleiding van groot belang. Zo krijgen zij betere kansen in de toekomst om op eigen benen te staan. Mede deze stichting worden de kosten van het weeshuis gefinancierd.


Zo heeft Riet Gubbels-Voermans uit Baexem in Kameroen een centrum opgericht waar jonge meisjes worden opgevangen die vroegtijdig de school hebben moeten verlaten. Door hen niet in de prostitutie te laten belanden wordt aan deze meisjes les gegeven in koken, naaien en schoonmaken. Zo hebben ze meer kansen op een baantje in de toekomst of kunnen ze een eigen bedrijfje opzetten. Ook wordt in het centrum aan hulpbehoevende ouderen zorg en aandacht besteed.


Via Stichting Care Nyanza helpt John Meeuwissen uit Roggel diverse gemeenschappen in Kenia. Door deze hulp wordt een bijdrage geleverd aan armoedebestrijding, inkomensverbetering, ondersteuning in onderwijs en gezondheidszorg. Zo zijn er al diverse scholen gebouwd , waterputten geslagen en een apotheeklocatie gerealiseerd voorzien van medicijnen. Aan 50 weduwen zijn er levende dieren geschonken Ook wordt er voor de jeugd sport- en andere activiteiten georganiseerd.

Wilt ook u meehelpen een verschil te maken in het dagelijkse leven van deze gemeenschappen aldaar, dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan deze prachtige fietstocht.

Meer informatie vindt u op stapnsop.nl

 

 

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  yamaha 8pk buiten boord motor

  yamaha 8pk kortstaart twee cilinder 2takt goed lopend kan hier getest worden Lees meer
 • Headline 1

  Complete set tbv Chemische ankers, HILTI

  HILTI HDM500 pers-pomp tbv Chemische ankers incl. 4 stuks HILTI chemische 2-componenten ankerlijm en 30st (3dozen) Fisher RVS ankers M12x220 met RVS moeren Lees meer
 • Headline 1

  Fietsen

  Te koop twee koga e runners 21 versnellingen 5 gangen electric verkoop wegens omstandigheden eenfietsmaat53 en een fiets maat47 Tel:0651076455 prijs notk Lees meer
 • Headline 1

  Fietsen

  Te koop twee koga e runners 21 versnellingen 5 gangen electric verkoop wegens omstandigheden eenfietsmaat53 en een fiets maat47 Tel:0651076455 prijs notk Lees meer
 • Headline 1

  Aanhangwagen, aanhanger enkelas, ongeremd.

  Aanhangwagen, aanhanger enkelas, ongeremd. Afmetingen inwendig: 121 x 196 cm 1300 kg koppeling, 1000 kg torsi-as 125cm Aluminium wielen 14” steek 4x100, banden 175x55 R14. Tevens 2 zelfde reservewielen. Afneembaar rek voorzijde, Afneembaar en verstelbaar neuswiel. Dubbele verlichting met daarin ook mistachterlicht. Achterschot afneembaar en aan voorzijde te monteren. Inklapbare triangel zodat de aanhanger rechtop is op te slaan waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt. Elektrische lier er bij geleverd om de aanhanger automatisch rechtop te zetten, maar dit is ook handmatig d.m.v. tillen mogelijk. GEEN ONZINBIEDINGEN !! Lees meer

Laatste reacties