Algemeen

Rijbewijskeuring: doe het op tijd!


Regelmatig ontvangt de Seniorenvereniging vragen over de rijbewijskeuring. Zeker nu de regels zijn aangepast.
Wilt u na uw 75e jaar uw rijbewijs verlengen?
Dan is een medische goedkeuring noodzakelijk. Als lid van de KBO of het Groene Kruis kunt u zich al vanaf €35 laten keuren voor uw rijbewijs.
Hou er rekening mee dat u dit tijdig doet zodat u niet voor verrassingen komt te staan. KIJK VANDAAG NOG WANNEER UW RIJBEWIJS VERLOOPT EN VRAAG ENKELE MAANDEN VOORAFGAAND AAN DE VERLOOPDATUM UW VERLENGING AAN.

Hoe werkt het?

Voordat u naar de keuring gaat, koopt u een Eigen Gezondheidsverklaring. U kunt deze op de website van het CBR krijgen door uw DigiD in te vullen en te betalen OF u kunt een papieren Eigen Verklaring ophalen bij de gemeente.

De rijbewijskeuring voor ouderen duurt maximaal 20 minuten en wordt op verschillende plaatsen in Limburg uitgevoerd. Ook enkele huisartsen (niet uw eigen huisarts) verrichten een keuring.
De arts bespreekt met u de vragenlijst en doet een kort onderzoek. De uitslagen worden naar het CBR gestuurd. Vervolgens ontvangt u de verklaring van geschiktheid. Hiermee kunt u uw rijbewijs ophalen bij de betreffende gemeente.

Hebt u vragen dan kunt u uiteraard de ouderenadviseur van de Seniorenvereniging even bellen.

Hilde Glessner, ouderenadviseur Seniorenvereniging Horn
06-50742640
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  verkoop pompoenen en kalebassen in het najaar

  In het najaar ga ik weer pompoenen verkopen. Voor mensen die grote hoeveelheden pompoenen willen (bloemisten, bedrijven, scoutings, kinderfeestjes) is het nu al mogelijk om te kunnen reserveren ! Zo kan ik makkelijker bepalen hoeveel ik van bepaalde soorten moet zaaien en planten. Voor informatie over de pompoenen , kalebassen en siervruchten en foto's van afgelopen jaren kunt u mij bellen of een appje sturen. Tel; 0620469890 of mailen. Lees meer
 • Headline 1

  Vijverfolie vervangen

  De folie in onze vijver moet worden vervangen. Wie heeft kennis en ervaring om dit te doen. Prijs in overleg. Lees meer
 • Headline 1

  2 kaartjes Lion King Scheveningen

  2 kaartjes voor de Lion King Scheveningen voor maand Juli Lees meer
 • Headline 1

  Vrachtwagenchauffeur zoekt werk

  ben 57 internationaal vrachtwagenchauffeur 26 jaar ervaring momenteel in de wia hierdoor heb je recht op subsidie zoek werk en liefst met meerdaagse ritten ben ibv rijbewijs bcde - bestuurderskaart en code 95 ben loyaal en collegiaal per direct beschikbaar . tel. 0655734671 Lees meer
 • Headline 1

  2 pers. bed

  Twee persoons bed met hoofdverlichting gratis afhalen ivm verhuizing. 1,40 mtr x 2 mtr. Is reeds gedemonteerd Dus alleen nog opladen en meenemen. Zelf afhalen Lees meer

Laatste reacties