Algemeen

Presentatie kroniek en film

Door Gilsing lokale media

HORN - Op woensdag 4 april wordt de Kroniek Horn 2017 gepresenteerd en wordt een indrukwekkende film getoond over het einde van de Tweede Wereldoorlog.

De werkgroep kroniek is er ook in het kalenderjaar 2017 in geslaagd de culturele en sociale gebeurtenissen die in Horn plaats vonden, zo veel mogelijk te verzamelen. Mede dank zij de inbreng van diverse dorpsgenoten en verenigingen is de kroniek vollediger dan in de voorgaande jaren. De kroniek kost voor leden € 4,50. Niet-leden betalen € 8,50.

Na de pauze wordt de documentaire ‘Deportatie in het zicht van de bevrijding’ getoond, gemaakt door Peter Crins en Peter Hermans.

In de herfst van 1944 wordt Midden- en Noord-Limburg wekenlang frontgebied bij de bevrijding van Zuid-Nederland en wordt er hevig gevochten. Veel jonge mannen worden opgepakt en naar Duitsland gebracht om daar te werken voor Nazi-Duitsland.

In de documentaire wordt een beeld geschetst hoe de omstandigheden tijdens hun verblijf in Duitsland waren. Vijf ooggetuigen uit Limburg vertellen in het dialect hun persoonlijke verhaal over de deportaties en de bevrijding. Ook de vlucht van een tewerkgestelde komt uitvoerig aan de orde. De verhalen spelen zich af op de westelijke Maasoever tussen Venray en Wessem en in Duitsland.

Na meer dan zeventig jaar roepen de indringende en emotionele verhalen en de beelden van Limburgers over het einde van de Tweede Wereldoorlog, in dit authentieke document, nog steeds emoties op.

De presentatie van de kroniek en de vertoning van de documentaire vinden plaats in de aula van basisschool De Mussenberg te Horn (ingang via de speelplaats Gravin Annastraat). Aanvang 20.00 uur. Gratis entree. Organisatie Heemkundevereniging Horn.

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties