Algemeen

Limburgse ArcheoRoute: het Zwaard van Neer en de Galgenberg in Neeritter


Woensdag 20 februari onthulde gedeputeerde Hans Teunissen twee nieuwe locaties van de Limburgse ArcheoRoute: het Zwaard van Neer en de Galgenberg in Neeritter, beide in de gemeente Leudal. Dankzij de ArcheoRoute worden archeologische vindplaatsen en verhalen geopend, die veelal verborgen en gesloten in de aarde onder onze voeten liggen. De vindplaatsen worden gemarkeerd met een 2,2 meter hoge stalen speer en het verhaal wordt verteld met behulp van moderne technieken. Door deze combinatie wordt archeologie meer zichtbaar en beleefbaar voor iedereen.
Hans Teunissen, gedeputeerde Archeologie: "Limburg is de rijkste archeologische provincie van Nederland. Om archeologie voor de inwoners en bezoekers van onze provincie meer zichtbaar en beleefbaar te maken, hebben we het initiatief genomen voor de ArcheoRoute. We willen dat archeologie onderdeel wordt van ons eigen verhaal en onze eigen omgeving. "

Parelketting
In de gemeenten Beesel, Weert, Venray, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Eijsden-Margraten werden afgelopen maanden de eerste speren geplaatst. Vandaag volgen Neer en Neeritter in de gemeente Leudal. Vervolgens worden dit jaar nog een groot aantal locaties onthuld. Het uiteindelijke resultaat is een parelketting van beleefbare archeologische vindplaatsen door heel Limburg.
|Doorsturen