Lidmaatschap Heemkundevereniging Horn


Steunt u onze doelstelling om het cultuur- en erfgoed vast te leggen, te bewaren en toegankelijk te maken niet alleen voor onze generatie, maar ook voor het nageslacht, word dan lid en profiteer van de vele voordelen van het lidmaatschap. Voor meer info zie www.heemkundehorn.nl.

Basissjpelling van ’t Häörs dialect
Op de website www.heemkundehorn.nl kunt u de ‘sjtandaardregels väör 't sjrieve van ’t Häörs dialect’ terugvinden. Er worden regels gegeven over: klinkers - twieëklanke - mètklinkers - t of d op 't inj van wäörd - wirkwaordsjpelling - 't kort wäördje se - internationaal wäörd.

U kunt de spelling terugvinden bij ‘Over ons’ onder ‘Werkgroepen’.

Heemkundevereniging zoekt bidprentjes ed.
De vereniging is op zoek naar bidprentjes, trouwboekjes en rouwbrieven. Heeft u er thuis nog liggen, neem dan contact op met onze vereniging via secretaris@heemkundehorn.nl.
U kunt ze ook afgeven bij Henk Schreurs,
Dorpstraat 20, of breng een bezoek aan ons verenigingslokaal in basisschool De Mussenberg.
U kunt hier iedere woensdag vanaf 14.00 tot 17.00 uur terecht. Ingang via de Mussenberg, naast het speelveldje (achteringang school).
De prentjes ed. worden gescand. U krijgt de originele gegevens natuurlijk weer terug.

Jaarprogramma
Het jaarprogramma voor 2019 kunt u terugvinden op onze website www.heemkundehorn.nl onder ‘AGENDA’.

Jaarvergadering
De jaarvergadering is op woensdag 6 februari in de aula van basisschool
De Mussenberg. Voor de agenda zie onze website. Aanvang 20.00 uur.

Na de jaarvergadering is er een optreden van buuttereedner Conny Bruynaers uit Horn. Zij heeft de afgelopen jaren meerdere keren in de finale van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gestaan.

Kroniek Horn 2019
De leden van de werkgroep kroniek zijn gestart met de samenstelling van de Kroniek Horn 2019. Verenigingen en/of inwoners van Horn kunnen de werkgroep helpen om deze van informatie te voorzien. Zijn er gebeurtenissen die u graag in de kroniek wilt laten opnemen, neem dan contact op met Har Schulpen via werkgroepkroniek@heemkundehorn.nl.

|Doorsturen