Heemkunde

Lidmaatschap Heemkundevereniging Horn


Steunt u onze doelstelling om het cultuur- en erfgoed vast te leggen, te bewaren en toegankelijk te maken niet alleen voor onze generatie, maar ook voor het nageslacht, word dan lid en profiteer van de vele voordelen van het lidmaatschap. Voor meer info zie www.heemkundehorn.nl.

Basissjpelling van ’t Häörs dialect
Op de website www.heemkundehorn.nl kunt u de ‘sjtandaardregels väör 't sjrieve van ’t Häörs dialect’ terugvinden. Er worden regels gegeven over: klinkers - twieëklanke - mètklinkers - t of d op 't inj van wäörd - wirkwaordsjpelling - 't kort wäördje se - internationaal wäörd.

U kunt de spelling terugvinden bij ‘Over ons’ onder ‘Werkgroepen’.

Heemkundevereniging zoekt bidprentjes ed.
De vereniging is op zoek naar bidprentjes, trouwboekjes en rouwbrieven. Heeft u er thuis nog liggen, neem dan contact op met onze vereniging via secretaris@heemkundehorn.nl.
U kunt ze ook afgeven bij Henk Schreurs,
Dorpstraat 20, of breng een bezoek aan ons verenigingslokaal in basisschool De Mussenberg.
U kunt hier iedere woensdag vanaf 14.00 tot 17.00 uur terecht. Ingang via de Mussenberg, naast het speelveldje (achteringang school).
De prentjes ed. worden gescand. U krijgt de originele gegevens natuurlijk weer terug.

Jaarprogramma
Het jaarprogramma voor 2019 kunt u terugvinden op onze website www.heemkundehorn.nl onder ‘AGENDA’.

Jaarvergadering
De jaarvergadering is op woensdag 6 februari in de aula van basisschool
De Mussenberg. Voor de agenda zie onze website. Aanvang 20.00 uur.

Na de jaarvergadering is er een optreden van buuttereedner Conny Bruynaers uit Horn. Zij heeft de afgelopen jaren meerdere keren in de finale van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gestaan.

Kroniek Horn 2019
De leden van de werkgroep kroniek zijn gestart met de samenstelling van de Kroniek Horn 2019. Verenigingen en/of inwoners van Horn kunnen de werkgroep helpen om deze van informatie te voorzien. Zijn er gebeurtenissen die u graag in de kroniek wilt laten opnemen, neem dan contact op met Har Schulpen via werkgroepkroniek@heemkundehorn.nl.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Plafondlamp 4 spots

  Plafondlamp 4 spots Lees meer
 • Headline 1

  eiken kastje

  eiken kastje, afmetingen 58x32x51 Lees meer
 • Headline 1

  Te huur, voor kortere of langere periode

  Te huur in Heel, vanaf 15 april 2019 ruim chalet, 55mtr2, geheel gemeubileerd, incl was/droogcombinatie en vaatwasser, t.v., radio. Een 2-persoons-slaapkamer met grote schuifkast. Plus slaapkamer met 2 één-persoonsbedden voorzien van kledingkast. Geheel omheinde tuin met tuinhuisje, tuinmeubilair en barbecue. Badkamer met douche, toilet en wastafel met opbergruimte. WiFi aanwezig. Eigen parkeerplaats bij het huisje gelegen. Lees meer
 • Headline 1

  Vrachtwagenchauffeur (57) zoekt werk (D5)

  ik ben een internationale vrachtwagenchauffeur heb 26 jaar ervaring momenteel zit ik in de wia en mag niet meer al te zwaar tillen, verder geen probleem ik zoek bij voorkeur internationaal Kipper - Walkingfloor - Kastenwagen - Koeler - Foodtank of open Oplegger zonder afzeil werk ben ibv rijbewijs bcde - bestuurderskaart en code 95 ook via uitzendbureau mogelijk !! Reageren kan t/m 25 februari !! Lees meer
 • Headline 1

  Tekeningenkast / Vakkenkast

  Te koop: tekeningenkast / koker - vakkenkast afmetingen : B 1.65m D 1,20m en H 1.06m, kleur donkergrijs/wit Prijs in overleg. . Lees meer

Laatste reacties