Algemeen

Lezing over vleermuizen mét excursie


In het kader van de thans lopende tentoonstelling met als titel “Vleermuizen, in de natuur en in de cultuur” in het Leudalmuseum vindt er op donderdag 26 juli a.s. een lezing plaats over vleermuizen met aansluitend en korte excursie.

In samenwerking met de Studiegroep Leudal e.o. organiseert de stichting IKL een lezing met aansluitend voor de liefhebbers een korte buitenexcursie over vleermuizen. Lezing en excursie worden verzorgd door de vleermuizenkenner en IVN-er Jan Kluskens.

In de lezing bekijken we het leven van vleermuizen, waar ze voorkomen, hoe ze vliegen, jagen en slapen. Ook kijken we naar wat we kunnen doen om deze vliegende zoogdieren een handje te helpen. Fijn voor onszelf want vleermuizen eten enorme hoeveelheden ’s nachts vliegende insecten…

Hoewel er mensen zijn die koude rillingen krijgen als ze denken aan vleermuizen is hier geen enkele reden voor. Alle vleermuizen die in Nederland voorkomen zijn insecteneters. Het zijn zoogdieren die kunnen vliegen en hoewel ze “muis” heten hebben ze hier niets mee te maken. Vleermuizen behoren tot een aparte familie in het dierenrijk. Ze zien er totaal anders uit als muizen en hebben ook een heel andere leefwijze.

Na de lezing gaan we naar buiten en proberen met behulp van een bat-detector contact te krijgen met vleermuizen.
Voor de excursie geldt een maximum van 20 personen en moet u zich vooraf aanmelden op www.buitenkrachtlimburg.nl.
Voor alleen de lezing is er ruimte voor meer mensen en is aanmelden niet nodig.

De lezing begint om 20.00 uur, en vindt plaats in het Bezoekerscentrum, Roggelseweg 58, te Haelen.
De zaal en tentoonstelling zijn open vanaf 19.30 uur. De kosten zijn 2,50 p.p. donateurs Studiegroep en kinderen tot en met 12 jaar gratis.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties