Algemeen

Leudal begroet haar bevrijders


Op zondag 23 september om 15.00 uur mogen we in ons Leudal twee Britse bevrijders begroeten. Dit jaar is het 74 jaar geleden dat Leudal werd bevrijd tussen 14 november en 17 november 1944.

Vorig jaar hebben we in Baexem bij café De Staasie, gelegen aan de Stationstraat 15, een herdenkingsmonument mogen onthullen ter ere van de Britse bevrijders. Het monument vertelt het verhaal van een omgekomen militair en tevens in het kort de geschiedenis van de bevrijding van ons Leudal.

Op deze middag (23 sept.) zullen we in een kleine herdenkingsdienst, waarin de beide veteranen aanwezig zijn, stilstaan bij deze gebeurtenis. De dienst zal worden geleid door pastoor M. Vankan, initiatiefnemer van dit monument. Aansluitend aan deze dienst zullen de veteranen in gepaste stijl vervoerd worden in WO II jeeps naar het kerkplein te Baexem. Hier zullen ze toegesproken worden door onze burgemeester dhr. A. Verhoeven. Hij zal namens de gemeente een dankwoord spreken en de beide veteranen in het zonnetje zetten. Aansluitend zal er een kort moment van ontmoeting zijn, om deze beide heren een hand te kunnen geven.
Rond de klok van 16.00 uur zullen ze weer vertrekken.

Wij hopen op een hoge opkomst. Voor beide heren is het de eerste keer dat zij na 1944 weer terugkeren in de streek waar zij gevochten hebben voor onze vrijheid. Hier in deze streek stierven dierbaren. Hun gevecht begon op 6 juni 1944 aan de stranden van Normandië.
Van harte welkom.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties