Algemeen

Geschreven door Monique Koopman – diëtiste van praktijk Dieet en kook

Koolhydraatarme diëten

Door Dieet en Kook

Koolhydraatarme diëten, je komt ze overal en vaak tegen. Maar wat houdt het nu precies in? En, helpt het om af te vallen? Meestal wel. Is het gezond? Meestal wel. Is het voor iedereen? Meestal wel.


Koolhydraten zitten in brood, aardappels, pasta, rijst, fruit en alles wat suiker bevat. Koolhydraten zijn niet slecht, integendeel, ze leveren energie aan het lichaam. Het probleem is alleen vaak, dat we teveel energie geleverd krijgen en die energie bewaren we dan voor later in de vorm van lichaamsvet. De bekende buik, heupen, enz. Een koolhydraatarm dieet is erop gericht dat we niet meer energie tot ons nemen dan we nodig hebben in ons dagelijks leven.


Dus een koolhydraatarm dieet helpt zeker om af te vallen. Echter, zoals bij alles moet je ook dit niet overdrijven. Als je te weinig energie tot je neemt, dan zal het lichaam het uiteindelijk gaan halen uit je spieren, waardoor je spierkracht en daarmee vitaliteit verliest. Deze puzzel krijg ik dagelijks in mijn praktijk mee te maken en ik vind het heerlijk om die zo persoonlijk mogelijk op te lossen.


Gezond is een koolhydraatarm dieet absoluut, zolang we genoeg en de juiste energie nemen. Fruit bevat namelijk ook nogal wat koolhydraten en het behoeft geen uitleg dat het weglaten van fruit uit ons dagelijks voedsel niet zo’n goed idee is.


Een koolhydraatarm dieet is in principe voor iedereen weggelegd, zolang het maar professioneel wordt afgestemd op de persoonlijke situate. En dan is het naast gezond vaak nog erg lekker ook.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Canon inktpatronen

  Mijn Canon printer is helaas kapot gegaan. Ik had echter nog een partij inktpatronen liggen. De nieuwe printer lust deze niet. Het gaat om: 2x PGI-5 zwart 26 ml 4x CLI-8 zwart 13 ml 2x CLI-8 cyaan 13 ml 2x CLI-8 magenta 13 ml 2x CLI-8 geel 13 ml Het zijn geen originele van Canon maar doen het perfect. Met chip natuurlijk. Lees meer
 • Headline 1

  Binnendeur

  Gratis afhalen: Binnendeur met afmetingen 201,5x77cm Lees meer
 • Headline 1

  2 afrits broeken heren

  2 aftits broeken Heren Life Line maat 50 per stuk 25 euro in een koop 40 euro Lees meer
 • Headline 1

  polos en t-shirts

  2 polo shirts maat M 1 polo shirt maat L 2 effen t-shirts maat L 3 t-shirts met print maat M in een koop 14 euro per stuk 2 euro Lees meer
 • Headline 1

  Tuinstoelkussens hoog

  4 hoge tuinstoelkussens Zo goed als nieuw Lees meer

Laatste reacties