Algemeen

Jeugd Rugby Midden - Limburg start nieuwe trainingsgroep.

Door Gilsing lokale media

De laatste jaren zien we een sterke groei in het aantal rugbyspelers in Nederland. Ook in Limburg merken we dit. Bij rugbyclub de Bokkerijders, dé rugbyclub van Midden - Limburg, spelen momenteel jongens én meiden uit de hele regio, van Stevensweert tot Swalmen.

Komende weken start een nieuwe trainingsgroep voor de allerkleinsten; de Guppen 4-5 jaar en de Turven 6-7 jaar. De Guppen (U6) en Turven (U8) zijn de allerjongste rugbyers op het veld. Op een zeer speelse manier maken deze jonge kinderen kennis met de rugbysport. Ze ontwikkelen spelenderwijs de basisvaardigheden om goed en verantwoord rugby te kunnen spelen.

Ze mogen 10 rugby-trainingen gratis op de woensdagmiddag volgen. We starten op 11 en 18 april en de training duurt van 16.00 uur tot ongeveer 16.45 uur. Daarnaast kunnen ze meedoen aan een spelochtend, op zaterdag 14 april, wanneer een aantal teams uit Zuid Nederland in Roermond zullen spelen.

Deze spelochtend zal plaatsvinden tijdens het Zeeland-Brabant-Limburg toernooi op 14 april voor de 6 tot en met 11 jarige spelers. Voor de basisschool-jeugd een prachtige ochtend om aan rugby te ruiken.

De oudere jeugdteams van de Bokkerijders spelen dit jaar een geweldige competitie. De 12 en 13 jarigen staan op een mooie derde positie. De 14 en 15 jarigen zijn gepromoveerd, na de eerste competitie fase. Het oudste jeugdteam heeft zelfs een selectiespeler voor het Nederlands team U18 geleverd, die nu het EK speelt.

Aanmelden voor de Guppen/Turven training kan via info@bokkerijders.nl. Aanmelden voor de jeugdtraining vanaf 8 jaar kan ook via dit emailadres. Vermeld altijd even de naam en leeftijd van de speler. Meer informatie kun je vinden op www.rcbokkerijders.nl.

|Doorsturen