Algemeen

Gratis informatieavond te Neer en Heel

Door Gilsing lokale media

Woensdag 7 maart 19.30 uur in Gemeenschapshui sde haamaeker, Hoogstraat 2, Neer.
Woensdag 16 mei 19.30uur in Cultureel centrum don bosco, monseigneur savelbergweg 100, Heel.

"Wilsonbekwaamheid en zorg: Wat kan ik regelen?"

Tijdens thema avond 2 komt onder andere aan de orde:

Bewind: wat is dat?
Levenstestament: wat regel ik dfaarmee?
eigenbijdragen zorg: hoe bescherm ik mijn vermogen tegen de kosten van de zorg?
Schenking: wat is dat? En hoe kan ik dat doen?
Hoezorg ik dat mijn naasten mij administratie over kunnen nemen?
Meld u aan via:

Tel: 077 303 10 70 of www.consendo.nl

DOODGEWONE ZAKEN BESPREEKBAAR MAKEN

Wilsonbekwaam: en nu?
Situatie (namen zijn fictief):
Menno en Mieke zijn in gemeenschap van goederen gehuwd. Uit hun huwelijk zijn drie kinderen geboren, Lisa, Jarno en Bas. Zij wonen in een grote vrijstaande woning, welke nog is belast met een kleine hypotheek. Daarnaast hebben ze ook nog wat spaargelden. Ze hebben het goed voor elkaar…totdat Mieke een hersenbloeding krijgt en zij opgenomen moet worden in een zorginstelling.
Vraag: wie mag de belangen van Mieke behartigen?
Indien Menno en Mieke niks geregeld zouden hebben, is de enige mogelijkheid het aanvragen van een bewind via de rechter. Echter, door een bewind heeft Menno voor een aantal handelingen wel de goedkeuring c.q. toestemming van de rechter nodig. Denk hierbij aan de verkoop van het huis, het doen van schenkingen aan de kinderen en het doen van aankopen voor een bedrag groter dan €1.500,00. Verder dient Menno jaarlijks schriftelijk rekening en verantwoording af te leggen aan de rechter. Deze beperkingen worden vaak als belastend ervaren. Bovendien werkt de inschakeling van de rechter vertragend in de afwikkeling van zaken.

 

Gelukkig hebben Menno en Mieke een levenstestament opgesteld. Hierin heeft Mieke vastgelegd dat Menno al haar beslissingen mag nemen, indien zij daartoe zelf niet meer in staat is. Menno mag dus alles regelen. Ook hebben ze vastgelegd dat de kinderen de beslissingen mogen nemen, indien Menno en Mieke allebei niet meer in staat zijn om hun zaken te regelen.

 

Kortom, in een levenstestament regelt men alle zaken die men graag had willen regelen, maar die op een gegeven moment niet meer geregeld kunnen worden, omdat men hiertoe niet meer in staat is, bijvoorbeeld door dementie of een hersenbloeding.

 

Meer weten over levenstestament? Neem contact met ons op of bezoek onze gratis informatieavonden op diverse locaties in de regio.

 

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Inbindmappen (hotmelt) met metalen rug

  - De omslag bestaat uit zowel het voor- als achterblad uit glashelder PT. - Ideaal voor presentatie, verslagen en documentatie. Blijft bij rechtop archivering altijd strak staan. - De speciale thermische lijm met een zeer hoge kleefkracht die smelt en klevend wordt onder invloed van warmte met een Therm-inbindmachine. - Meest gangbaar praktisch model: 6 mm rug = goed voor 50 vellen A4. (3 en 10 mm metalen rug ook nog leverbaar) - Kostprijs verpakking a 50 stuks € 54,-. Wegens opruiming nu voor € 20,-. - Bij afname van 4 pakken: Gratis verzending. - Bij afname van 10 pakken: een gloednieuwe Thermo bindmachine GRATIS ! Lees meer
 • Headline 1

  Aluminium rolluik

  Te koop: aluminium rolluik. Kleur Wit. Elektrische bediening. Br. 265 cm / H. totaal 187 cm. (Hoogte geleiders 169 cm. Kaphoogte 18 cm.) Lees meer
 • Headline 1

  Hulp nodig voor uw tuin

  hoi we hebben nog wat tijd over om uw tuin te verzorgen onkruid, snoeien , reinigen etc bij interesse graag reactie en dan kunnen we een afspraak maken om de zaak te bespreken Lees meer
 • Headline 1

  Hulp nodig voor uw tuin

  hoi wij hebben nog wat tijd over om uw tuin te verzorgen onkruid , snoeien Lees meer
 • Headline 1

  Ik zoek dames of herenfiets .

  Ik zoek dames of herenfiets evt opknapper. Lees meer

Laatste reacties