Algemeen

GEZOCHT GASTGEZINNEN IN DE GEMEENTE LEUDAL

Door Gilsing lokale media

Wij zijn op zoek naar gastgezinnen die vanaf vrijdag 5 t/m vrijdag 12 juli 2019 een warm welkom willen geven aan Poolse jongeren, in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar.

Wat kunt u in deze week verwachten?
U zult onderdak bieden aan minimaal 2 Poolse jongeren. De kinderen die mee naar Nederland komen worden geselecteerd op hun motivatie op school en hun vaardigheden in de Engelse taal. De vakantieweek zal deels een educatief karakter hebben en daarnaast willen we de jongeren een superleuke vakantieweek bezorgen.
Overdag staan er allerlei uitstapjes op de planning. Ook de avonden zijn gevuld met allerlei activiteiten waarbij de gastgezinnen zeker betrokken zullen worden. Op zondag hebben de jongeren een vrije dag. Mooie gelegenheid om met het gastgezin de regio te verkennen.
Zodra de gastgezinnen bekend zijn, volgt er nog een informatieavond en daar ontvangt u dan het definitieve programma.

Wat verwachten wij van de gastgezinnen?
Uw gezin heeft ruimte om minimaal 2 personen een week bij u te laten verblijven. Gastgezinnen met kinderen in dezelfde leeftijdscategorie hebben onze voorkeur, maar dit is zeker niet noodzakelijk!
De jongeren moeten ’s morgens naar een startlocatie worden gebracht en daar ook aan het eind van de middag weer worden opgehaald. Avondeten is bij de gastgezinnen thuis (behalve bij de barbecueavond) en sommige dagen vragen we aan de gastgezinnen om een lunchpakketje mee te geven.
Voor het avondprogramma worden de gastgezinnen samen met de Poolse jongeren op locatie verwacht.

Informatie of aanmelden:
Wilt u graag meer informatie of wilt u zich aanmelden?
Dat kan via: kinderuitwisseling@gmail.com

Met vriendelijke groeten namens de voorbereidingsgroep,
Henny Rademaekers en Monique Verstappen
St. Burgercomité Leudal-Pogorzela

|Doorsturen