Algemeen

Filosofie voor een weergaloos leven: lezing 24 april Lammert Kamphuis Bibliocenter Weert


Filosofie voor een weergaloos leven: lezing 24 april Lammert Kamphuis Bibliocenter Weert

Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Zelfhulpboeken in overvloed, maar waarom ga je niet te rade bij de filosofie? Bij deze interactieve lezing in de Maand van de Filosofie neemt filosoof Lammert Kamphuis je mee langs de meest behulpzame filosofische inzichten. En ga je met een fris gemoed weer naar huis. Woensdag 24 april om 19.30 uur bij Bibliocenter Weert. Toegang € 10,00 (leden) en € 15,00. Reserveer je plaats op www.bibliocenter.nl. Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.
Kamphuis onderzoekt al jaren bij bedrijven, op festivals, congressen en in workshops hoe filosofen ons kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Geïnspireerd door deze gesprekken schreef hij het boek ‘Filosofie voor een weergaloos leven’. Zo helpt Diogenes je om authentiek te zijn, Epicurus helpt om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant helpt om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje: André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet.  
Tijdens de lezing word je uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met inzichten en gedachte-experimenten, zodat je nieuwe perspectieven krijgt op je eigen leven. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen.  

Lammert Kamphuis is filosoof en veelgevraagd spreker. Hij gaf hij de afgelopen vijf jaar optredens op Lowlands. Daarnaast is hij als docent en Head of Faculty verbonden aan The School of Life Amsterdam.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Canon inktpatronen

  Mijn Canon printer is helaas kapot gegaan. Ik had echter nog een partij inktpatronen liggen. De nieuwe printer lust deze niet. Het gaat om: 2x PGI-5 zwart 26 ml 4x CLI-8 zwart 13 ml 2x CLI-8 cyaan 13 ml 2x CLI-8 magenta 13 ml 2x CLI-8 geel 13 ml Het zijn geen originele van Canon maar doen het perfect. Met chip natuurlijk. Lees meer
 • Headline 1

  Binnendeur

  Gratis afhalen: Binnendeur met afmetingen 201,5x77cm Lees meer
 • Headline 1

  2 afrits broeken heren

  2 aftits broeken Heren Life Line maat 50 per stuk 25 euro in een koop 40 euro Lees meer
 • Headline 1

  polos en t-shirts

  2 polo shirts maat M 1 polo shirt maat L 2 effen t-shirts maat L 3 t-shirts met print maat M in een koop 14 euro per stuk 2 euro Lees meer
 • Headline 1

  Tuinstoelkussens hoog

  4 hoge tuinstoelkussens Zo goed als nieuw Lees meer

Laatste reacties