Algemeen

Feest op het Kabouterpad bij De Pelen


Met veel leuke extra’s en muzikale gast ‘Kabouter Fluitenkruid’!
Op zondag 29 juli is het feest op het Kabouterpad in Nationaal Park De Groote Peel! De kabouters vieren dat het zomer is en daarom zijn er voor kleuterkabouters en hun (groot)ouders die het Kabouterpad lopen veel leuke extra’s te beleven. Het Kabouterfeest start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Zomerfeest met muzikale gast
Boswachters van Staatsbosbeheer ontdekken regelmatig sporen in De Groote Peel waarvan ze vermoeden dat ze van kabouters zijn. Daarom is bij het Buitencentrum De Pelen een Kabouterpad aangelegd. Speciaal voor kleuters, want die maken de grootste kans om kabouters te spotten. Vermomd met rode muts en rode wangen volgen de kleuterkabouters de gekleurde paaltjes en doen daarbij de zes kabouteropdrachten. Het Kabouterpad is in elk seizoen anders.

Een paar keer per jaar vieren de kabouters feest! Dan zijn er leuke extra activiteiten op het Kabouterpad te beleven. Deze zomer is het extra feestelijk want dat is voor kabouters het favoriete seizoen! Speciale gast op het Zomerfeest is ‘Kabouter Fluitenkruid’ (Wim Kunen). Een optreden van Wim is een muzikaal avontuur voor jong en oud.

Maar er is nog veel meer! Er komt een schapenscheerder die een schaap scheert en de wol wordt meteen gespind tot garen. De Vertelkabouter zit op haar verteltroon en vertelt een zomers verhaal en bij de Knutselkabouters kun je een potje tuinkers knutselen. De Smulkabouters zorgen weer voor wat lekkers. Het wordt vast supergezellig!

Starten kan tussen 11.00 en 14.30 uur bij het Buitencentrum De Pelen van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Ga naar de balie van het Buitencentrum en voor € 5,- krijg je een deelnamekaart, een rode muts en rode wangen. Ouders en/of begeleiders hoeven niet te betalen. Veel plezier!

Beleef de zomer in het Buitencentrum
In de winkel van het Buitencentrum De Pelen is het ook zomer! Met mooie souvenirs, boeken en streekproducten. En natuurlijk kan je in de Peelkiosk en in de Peelboerderij ook terecht voor een lekker hapje en drankje. Voor meer informatie over het Buitencentrum en De Groote Peel: www.staatsbosbeheer.nl

 

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties