Algemeen

Dementie, wij zijn zelf het medicijn: lezing en breinquiz 12 maart door onderzoeker Irene Heger Bibliocenter Weert


Dementie, wij zijn zelf het medicijn: lezing en breinquiz 12 maart door onderzoeker Irene Heger Bibliocenter Weert

Dementie is niet te genezen en er is ook geen medicijn voor. Maar je verkleint de kans op deze ziekte door gezonder te leven. Irene Heger, medisch psycholoog en onderzoeker bij de universiteit Maastricht vertelt wat je zélf kunt doen om je hersenen gezond te houden. En daar kun je als dertiger en veertiger - of nog eerder - mee beginnen. Het beste zo vroeg mogelijk. De lezing begint om 19.30 uur. Toegang 5 euro. Reserveer je plaats op www.bibliocenter.nl. Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

Wat kun je je hersenen gezond te houden en daarmee mogelijk dementie te voorkomen? Vanaf welke leeftijd moet je hierover gaan nadenken? Wat is de relatie tussen leefstijlfactoren, cognitieve functies en dementie-gerelateerde breinschade. Op dit soort vragen geeft door Irene Heger, medisch psycholoog en onderzoeker bij de universiteit Maastricht antwoord.
Het tweede deel van de lezing bestaat uit een interactieve breinquiz. Hierin krijg je tips hoe je zelf je hersenen in goede conditie houdt.
Lezing in het kader van de provinciale campagne “Wij zijn zelf het medicijn” van het Alzheimer Centrum Limburg.
|Doorsturen