Algemeen

Bijenstand bij Bezoekerscentrum Leudal weer geopend


Maart is voor de imker een zeer spannende maand. Als de temperatuur boven de 13°C komt, dan kan gestart worden met de eerste kastinspectie. Hieruit blijkt dan hoeveel volken de winter overleefd hebben en wat de grootte is ervan is.

Tijdens deze eerste inspectie is het vooral belangrijk of er broed aanwezig is. Hieruit blijk dan weer dat de koningin aanwezig en aan de leg is. De volken worden dan op een kast gezet en voorzien van voldoende ramen met voer. Deze ramen worden tegen het broed geplaatst zodat de bijen bij teruglopende tempratuur altijd bij het voer kunnen. Beschimmelde en smerige ramen worden zo nodig vervangen. Voor een goede ontwikkeling van een bijenvolk is juist in het voorjaar belangrijk dat er voldoende stuifmeel is.

Voor Imkers met een groot aantal volken is het dan ook noodzakelijk om naar de wilg te reizen. Het beste tijdstip hiervoor is als de vroegste wilgensoorten bloeien en er goed vliegweer verwacht wordt.
Door het binnenhalen van voldoende stuifmeel zal de koningin gestimuleerd worden tot het leggen van eitjes en het volk groeit snel. En dan is het wachten op goed weer en de bloei van de fruitbomen.

Wilt U meer weten over bijen en of het bijenhouden bezoek dan zondag 7 april 2019 onze bijenstand. Deze is gelegen bij het Bezoekerscentrum Haelen (BCL), Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen. Op deze zondag is van 13.00 – 17.00 uur een imker van Imkervereniging Roer en Leudal aanwezig die graag al uw vragen zal beantwoorden.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Canon inktpatronen

  Mijn Canon printer is helaas kapot gegaan. Ik had echter nog een partij inktpatronen liggen. De nieuwe printer lust deze niet. Het gaat om: 2x PGI-5 zwart 26 ml 4x CLI-8 zwart 13 ml 2x CLI-8 cyaan 13 ml 2x CLI-8 magenta 13 ml 2x CLI-8 geel 13 ml Het zijn geen originele van Canon maar doen het perfect. Met chip natuurlijk. Lees meer
 • Headline 1

  Binnendeur

  Gratis afhalen: Binnendeur met afmetingen 201,5x77cm Lees meer
 • Headline 1

  2 afrits broeken heren

  2 aftits broeken Heren Life Line maat 50 per stuk 25 euro in een koop 40 euro Lees meer
 • Headline 1

  polos en t-shirts

  2 polo shirts maat M 1 polo shirt maat L 2 effen t-shirts maat L 3 t-shirts met print maat M in een koop 14 euro per stuk 2 euro Lees meer
 • Headline 1

  Tuinstoelkussens hoog

  4 hoge tuinstoelkussens Zo goed als nieuw Lees meer

Laatste reacties