50 jaar IVN-Roermond e.o.

Door IVN afd. Roermond e.o.

De afdeling Roermond en omgeving van het IVN bestaat dit jaar 50 jaar en dat zal niet ongemerkt voorbijgaan.

De Midden-Limburgse afdeling van deze op natuureducatie en duurzaamheid gerichte landelijke vereniging telt zo’n kleine driehonderd leden waarvan er een groot aantal als vrijwilliger actief zijn in diverse werkgroepen. Zo is er een planten-, een vogel-, een vlinder-, een heide-, een foto-, een amfibieën & reptielen- en een macrofaunawerkgroep. Al deze werkgroepen bundelen veel onderzoek en kennis die naar believen gebruikt kan worden voor educatieve doeleinden. De door de jaren heen talloos georganiseerde excursies en wandelingen, die voor iedereen toegankelijk zijn, opleidingen en lezingen hebben inmiddels duizenden mensen kunnen bereiken. Wie heeft niet gehoord over de boomfeest- en de slootjesdagen, over de schoonmaakacties langs de Maas en de schoolprojecten, over de plantencursus en de natuurgidsenopleiding enz. Te veel om op te noemen van deze bruisende en enthousiaste vereniging.

Bijzonder is ook te noemen de speciale werkgroep die activiteiten in de natuur organiseert voor mensen met een verstandelijk handicap, De Speurneuzen. Uniek in Nederland.
Enkele leden van IVN-Roermond e.o. zijn mede belangrijke initiators en uitvoerders van het rolstoelvriendelijk natuurbeleving pad in het Leudal dat onlangs in gebruik genomen is geworden.

Vijftig jaar bestaat deze vereniging in Midden-Limburg. Een feit om te vieren. Houd het bij in de Gilsing weekbladen om te lezen waar en wanneer u aan de mooie activiteiten kunt deelnemen.

IVN-Roermond e.o., waar u tegen een vergoeding van slechts € 2,- per maand, incl. het verenigingsblad Het Schrijvertje, lid van kunt worden, nodigt u uit om aan haar activiteiten deel te nemen. En niet alleen in dit feestelijke jaar maar ook het volgende en daarna om natuur en duurzaamheid breed te dragen. Sluit u aan om samen zorg te dragen voor de wereld van nu én morgen.
Kijk op www.ivnroermond.nl en u kunt al kennismaken met de activiteiten, cursussen en wandelingen van deze bloeiende vereniging.
IVN Roermond e.o. houdt u bij kennis over natuur en duurzaamheid hier en wereldwijd.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Zuiver scheerwollen onderdeken 90x200

  2 zuiver scheerwollen onderdekens 90x 200.zie foto Weinig gebruikt. T.e.a.b. Lees meer
 • Headline 1

  2 matrassen met ingebouwd massagesystheem 90x200

  2 matrassen met ingebouwd massagesystheem 90 x 200x 18 . Afritsbare waterdichte hoes, koudschuim , stevig, bijna niet gebruikt. Z.g.a.n. Ziet er nog heel goed uit. T.e.a.b. Zie foto,s tel 0657585433 Lees meer
 • Headline 1

  vouwwagen te koop

  aangeboden: een trigano chantilli uit 1992. Van eerste eigenaar. Voor € 250,- een unieke kans om uit te proberen of je kamperen leuk vindt. Veel ruimte, 5 slaapplaatsen, keuken, garderobe, een fietsenrek en luifel met zijstukken. Lees meer
 • Headline 1

  Vintage garage bordjes voor decoratie

  te koop vintage garage platen (nummerplaat) goeie conditie en erg leuk om je garage of werkplaats beetje mooier te maken. Nummer platen zijn van 15x30cm Prijs € 7.95 per stuk Ander bord Spark Plugs is 20x30cm Prijs € 9.95 Je kunt ze afhalen of ik kan ze verzenden maar dan zijn de kosten voor de koper. Je kan me bellen of whatsappen of mailen 0647862848 of stroe@home.nl Lees meer
 • Headline 1

  gevraagd gratis vijvervissen van 10 tot 20 cm

  beste,om mijn vijver aan te vullen ben ik op nog op zoek naar een aantal vijvervissen voor in mijn vijver. (liefst in de omgeving van weert) kleur en soort maakt niet zoveel uit. (wit,geel,orange,gevlekt,goudvis,of kleine koi) alles is welkom. dus bent u van plan u vijver op te ruimen of heeft u vissen over,dan maakt u mij er erg blij mee. (ik hoor graag van u). m.v.gMarco Lees meer

Laatste reacties