Algemeen

15-10 Preuvenement:


Op verzoek van veel leden houden we dit jaar weer een Preuvenement.Leden die willen deelnemen aan deze avond kunnen zich tot 6 oktober opgeven bij Anny de Brouwer 582357, Jeanne Theeven 581427, of Marie-Louise Giebels 582586. Het Preuvenement wordt gehouden bij Hotel-Restaurant de Abdij en we beginnen om 19.00 uur. We vragen een kleine eigen bijdrage, hiervoor kunt u alles proeven en u krijgt alle recepten van de gerechten van deze avond. Drankjes zijn voor eigen rekening. Ook wordt er een tombola gehouden met leuke prijzen.
05-11 Kruiden:
De kruidenlezing neemt je mee in de wereld van de kruiden en je krijgt meer inzicht in dat wat de natuur ons kan leren over onszelf. Wat zijn kruiden eigenlijk en hoe werken ze? Hoe ziet de kruidengeschiedenis eruit en wat is de denkwijze binnen de huidige kruidengeneeskunde? Voor welke doeleinden en welke kwalen kunnen we kruiden gebruiken en wat zijn de verschillende toepassingsvormen? Welke wilde kruiden kun je ook eten? Wat vertelt de natuur ons met de wisseling van de seizoenen en welke kruiden gebruiken we juist in het huidige seizoen en hoe? Er kan geproefd worden van twee verschillende soorten kruidenthee en een kruidenhapje. Enkele cosmetische kruidenmiddeltjes kunnen worden uitgeprobeerd. Het begint om 20.00 uur en is in de Postkoets. Meer info volgt.
08-11 ALV:
Vooraf wordt u ontvangen met koffie en thee en na afloop is er een afsluitende borrel. Tijdens de middagpauze serveren wij een uitgebreide lunch. Voor de gehele dag betaalt u €15,- per persoon. Leden kunnen zich aanmelden t/m 26 oktober 2018 bij het afdelingssecretariaat. Niet-leden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar zijactief@zijactieflimburg.nl. Geef bij aanmelding door of u gebruik wilt maken van het gratis busvervoer vanaf station Roermond. Het is in het Forum, Elmpterweg 50.  Ledenwijzer quiz! Wie wordt de ZijActief kenner van 2018? Zangeres Suzan Seegers verrast met prachtige klassiekers uit de pop – en theatermuziek en zelfgeschreven liedjes. 
|Doorsturen