Algemeen

De kermissen van Leudal

Door Charlotte Gubbels

Vorig jaar heeft de gemeente Leudal besloten om de organisatie van de kermissen over te dragen aan de Stichting Traditionele Kermisorganisatie. Het doel van deze stichting is het behouden van de kermissen in een gemeente die dat zelf niet meer kan of wil doen. De stichting bestaat uit een aantal kermisexploitanten en wordt voor alsnog gedeeltelijk ondersteund door de gemeente.

Inmiddels zijn we een jaar verder en vond er gisterenavond (30-01-2018) een bijeenkomst plaats waarin de stichting onder andere een toelichting gaf over de plannen die zij heeft wat betreft de kermissen in 2018. Daarna was er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Wat gaat er veranderen, wat kan er beter, en waar lopen we tegenaan? Er waren positieve, maar ook minder positieve reacties. Het is goed om met elkaar in gesprek te zijn en dit moet zeker ook zo blijven. De ambitie om aantrekkelijke, veilige en rendabele kermissen te organiseren in de kernen van de gemeente Leudal is zeker aanwezig. Maar daarvoor moeten alle partijen wel met elkaar samenwerken.

De verantwoordelijkheid voor het behouden van een gezellige kermis ligt naar mijn mening niet alleen bij de kermisexploitanten maar ook bij de inwoners, ondernemers, stichtingen en verenigingen van het dorp. Want zeg nou zelf, een bezoek aan de kermis gaat toch niet alleen om de attracties? Het is de complete beleving die we zoeken. Gezellig samenzijn -met eventueel een hapje en drankje- is net zo belangrijk als attracties die er wel of niet staan.

Dit gezegd hebbende rest mij nog een kritische vraag.. Moeten bij deze stichting niet meer mensen betrokken zijn dan alleen de kermisexploitanten? Want als we dit samen moeten doen, dan moeten we het toch ook gewoon samen doen?
Ik ben erg benieuwd naar jouw visie en ik wil iedereen die betrokken is bij het behoud van de kermissen dan ook vragen zijn of haar mening te delen (reageren kan onderaan de pagina).

Het is belangrijk om te blijven communiceren en als lokaal medium willen wij hierin uiteraard een rol spelen. Wil je graag weten wat we hierin voor je kunnen betekenen, neem dan even contact met ons op.

Gisterenavond aanwezig vanuit Gilsing lokale media
Marianne van Kampen info@gilsing.nl / 0475 322 824
Charlotte Gubbels charlotte@gilsing.nl  / 0475 322 824

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Ook zin om te gaan wandelen in een groep?

  Ook zin om te gaan wandelen ? of zoek je een wandelgroep ? Ben op zoek naar mensen die graag in een groep willen gaan wandelen of ook mee willen helpen. Ben zelf ervaren natuur wandelaar en heb enkele jaren ervaring als wandelgids. Door omstandigheden en gezondheid moest ik stoppen met wandelingen die langer zijn dan 5 kilometer. Wil nu de draad weer op pakken en tochten korter dan of tot max. 5 kilometer gaan organiseren. De wandelingen zullen in de omgeving van Roermond worden uitgezet. Interesse: e-mail brink774@ziggo.nl of 0475320057 en 0617454068. Lees meer
 • Headline 1

  Blauwe waterschoentjes (mt 24 - 25)

  Deze waterschoentjes van Pokemon maat 24 - 25 zijn 1x gebruikt. Lees meer
 • Headline 1

  home trainer Magrower fitness

  home trainer met tijd afst calverbr hartslagmeter en fitness computer magrower fitness Lees meer
 • Headline 1

  gloednieuwe witte opdekdeur

  Gloednieuwe binnendeur , van merk Doors for Life type LL52 opdekdeur Linksdraaiend 211,5 bij 83 afgelakt met superlak , met paumelle gaten verkeerd besteld maar voor jou een buitenkansje nieuwprijs was 215 Lees meer
 • Headline 1

  Badgeiser

  Badgeiser, vaillant, moet in goede straat zijn. Tel: 0628329198 Lees meer

Laatste reacties